Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ "ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ" ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι σχολικοί αγώνες Χάντμπολ ξεκίνησαν στην Μαγνησία με τον αριθμό ρεκόρ στις συμμετοχές των ομάδων.  Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε και να μην σχολιάσουμε τα "κακώς κείμενα" των αγώνων.



Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την σημερινή διαιτησία του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΓΕΛ Αγριάς και 5ο ΓΕΛ Βόλου. Δεν θα σταθούμε στα πατήματα  γραμμών της περιοχής από πάικτες του 5ου ΓΕΛ Βόλου, μπροστά στα μάτια των διαιτητών, που δεν σφυριζόταν και γινόταν και γκολ για την ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βόλου, δεν θα σταθούμε στα βήματα και στις μπασκετικές ντρίπλες των παικτών του 5ου ΓΕΛ, δεν θα σταθούμε για το φάουλ που έγινε στον αέρα και στον αιφνιδιασμό παίκτη  του ΓΕΛ Αγριάς, που έπρεπε να δωθεί στην έλαχιστη των περιπτώσεων δίλεπτη αποβολή, θα σταθούμε ότι οι διαιτητές ήταν εκπρόσωποι συγκεκριμένου σωματείου που είχαν συμφέρον να κερδίσει η μία εκ των δύο ομάδων, στην οποία έπαιζαν παίκτες του σωματείου τους. 



Ο ένας εκ των διαιτητών του αγώνα παραδίδει μάλλον σεμινάρια διαιτησίας στον πάγκο του 5ου ΓΕΛ Βόλου, στην διάρκεια του ταιμ άουτ.





Θα σταθούμε επίσης και στο γεγονός, ότι τους εν λόγο σχολικούς αγώνες τους διαιτητεύουν πρώτα διαιτητές Χειροσφαίρισης, αν δεν υπάρχουν αυτοί καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην Χειροσφαίριση και αν δεν υπάρχουν ούτε αυτοί στην τελευταία περίπτωση καθηγητές φυσικής αγωγής. Πάντως σε καμμία περίπτωση διαιτητής σχολικού αγώνα Χάντμπολ δεν μπορεί να είναι εμπειρικός προπονητής του Χάντμπολ, όπως έγινε στον συγκεκριμένο αγώνα.



Ήταν τέτοια η "τεχνική" διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων που δεν έπετρεψε τα λάθη των διαιτητών να "αλλοιώσουν" το αποτέλεσμα, σε περίπτωση όμως που θα είχαμε ισοδύναμες ομάδες, η συγκεκριμένη διαιτησία θα ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα και θα πλήγωνε το κύρος μιας διοργάνωσης, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.


Να σημειώσουμε πως η κριτική που γίνεται είναι καλοπροαίρετη για την διόρθωση της διαδικασίας του πρωταθλήματος, αλλά να είναι σίγουροι οι "φύλακες" πως στον επόμενο αγώνα θα έχουμε και "κρυφή κάμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου