Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο Κένταυρος Αγριάς με περίπτερο στις εκδηλώσεις της Ψαράδικης Βραδιάς Αγριάς.

Στις εκδηλώσεις της Ψαράδικης Βραδιάς Αγριάς, που πραγματοποιούνται και φέτος για 48η χρονιά στην Αγριά, από τον Δήμο Βόλου και την δημοτική κοινότητα Αγριάς, συμμετέχει με περίπτερο η Α.Γ.Ε. Αγριάς - Κένταυρος 2008.




Άποψη από το περίπτερο του Κενταύρου Αγριάς στις εκδηλώσεις της Ψαράδικης Βραδιάς Αγριάς.



Η Ψαράδικη Βραδιά Αγριάς είναι η κορυφαία εκδήλωση της Αγριάς, η οποία διεξάγεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Πραγματοποίηθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1964 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς. Είναι μια γιορτή αφιερωμένη στους ψαράδες της περιοχής, με κύρια στοιχεία, το λαικό γλέντι, την προετοιμασία και παράθεση στους επισκέπτες θαλασσινών εδεσμάτων (κακαβιά - η παραδοσιακή ψαρόσουπα, γαύρο, σαβρίδια, σαρδέλες, καλαμάρια), την νυχτερινή πομπή στην θάλασσα ψαρόβαρκων, όπου οι ψαράδες που είναι μέσα κρατάνε βεγγαλικά χειρός, τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και την φαντασμογορική καύση βεγγαλικών με την οποία ξεκινάνε οι εκδηλώσεις.



                                                            Ψαράδικη Βραδιά Αγριάς





Την εκδήλωση αυτή διοργάνωνε η κοινότητα Αγριάς και μετέπειτα δήμος Αγριάς, τα παλαιότερα χρόνια, ενώ τώρα την σκυτάλη πήρε ο Δήμος Βόλου με την δημοτική κοινότητα Αγριάς. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση για την Αγριά αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτώς από τις γύρω περιοχές, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Υπολογίζεται πως το Σαββατόβραδο της εκδήλωσης την παραλία της Αγριάς επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες δίνοντας έναν άλλον τονο και χρώμα στην περιοχή.





                 Η φαντασμογορική πορεία των ψαρόβαρκων μέσα στην νύχτα, στον όρμο της Αγριάς.




Στις φετινές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από την Τετάρτη 27 Ιουλίου, συμμετέχει με περίπτερο και η Α.Γ.Ε. Αγριάς Κένταυρος 2008. Το αθλητικό σωματείο της Αγριάς, με αφίσες, έκθεση φωτογραφιών, ενημερωτικά φυλλλάδια προβάλει τις δραστηριότητες και τα τμήματά του. Υπάρχουν φώτο από το τελευταίο και επιτυχημένο 3ο τουρνουά Street Handball Αγριάς. Παράλληλα με την βοήθεια της τεχνολογίας γίνονται κάθε βραδιά προβολές αγώνων χάντμπολ και παρουσίασης των δραστηριοτήτων του σωματείου από οθόνη τηλεόρασης.





                             Άποψη του περιπτέρου με έκθεση αφίσας των δραστηριοτήτων του σωματείου






                                  Έκθεση φωτογραφίας των δραστηριοτήτων του Κενταύρου Αγριάς





Ιδιαίτερη μνεία και προβολή γίνεται στην επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων στο Χάντμπολ, που φιλοξένησε η χώρα μας και η Θεσσαλονίκη, από τις 17 - 30 Ιουλίου 2011. Υπάρχουν αφίσες και μοιράζονται φυλλάδια της  διοργανωσης στους επισκέπτες του περιπτέρου.






Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Χάντμπολ, σε πρώτο πλάνο στο περίπτερο του Κενταύρου Αγριάς.







Παράλληλα διεξάγεται ένας διαγωνισμός με ερωτήσεις γνώσεων γύρω από το άθλημα της Χειροσφαίρσης και την ιστορία του Χάντμπολ στην περιοχή της Αγριάς. Οι νικητές του διαγωνισμού θα συμμετέχουν σε κλήρωση, που θα γίνει σήμερα το βράδυ στον χώρο του περιπτέρου, με δώρο μία 40τομή σχολική εγκυκλοπαίδεια ΔΟΜΗ!






      Ο παίκτης της ανδρικής ομάδας του Κενταύρου Αγριάς, Μούτος Γιώργος,
από τους οικοδεσπότες του περιπτέρου.







Το μέλος του Δ.Σ. του Κενταύρου Αγριάς, Πρωτοσύγγελος Κώστας,
παρόν κάθε βράδυ στον χώρο του περιπτέρου της Α.Γ.Ε. Αγριάς - Κένταυρος 2008.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου