Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

3ο τουρνουά Street Handball Αγριάς - το τουρνουά που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι

Την Κυριακή το βραδυ έπεσε η αυλαία του 3ου τουρνουά Street Handball Αγριάς. Ενός τουρνουά που πέρασε και αυτό στην ιστορία αφήνωντας πίσω έντονες συγκινήσεις και χαρές που έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό. Εξάλλου αυτή είναι η χαρά του αθλητισμού, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και η επιβράβευση με το χειροκρότημα των θεατών της προσπάθειας των αθλητών. Γι αυτό και το τουρνουά Street Handball Αγριάς γίνεται ένας θεσμός, που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.




Έντονη η παρουσία αθλητών και θεατών στο 3ο τουρνουά Street Handball Αγριάς.



Τα χαρακτηριστικά του τουρνουά ήταν:

*  To ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και ομάδων στο τουρνουά. Συμμετείχαν 150 νεαροί αθλητές και αθλήτριες, 19 ομάδες στις επίσημες κατηγορίες του τουρνουά και ακόμα 4 ομάδες σε φιλικούς αγώνες. 

* Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους αγώνες και τις 4 ημέρες του τουρνουά. Χαρακτηριστικό ήταν πως οι κερκίδες την βραδιά των τελικών ήταν γεμάτη από κόσμο, που με τις επευφημίες του έδινε παλμό στους αγώνες.

* Η συμμετοχή στο τουρνουά πολλών ομάδων και πολλών νεαρών αθλητών που αν και δεν ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα της Χειροσφαίρισης, δοκίμασαν τις δυνατότητές τους σε αυτό το τουρνουά (πολλοί μάλιστα για πρώτη φορά). Εξάλλου αυτή είναι και η φιλοσοφία της διοργάνωσης - το να φέρνει κοντά στο άθλημα της χειροσφαίρισης νέους αθλητές και αθλήτριες.

*  Η προβολή του τουρνουά σε όλη την Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά και στο εξωτερικό μέσω της ιστοσελίδας streethandball.com , που προβάλλει διοργανώσεις  Street Handball από όλο τον κόσμο.

*  Η στήριξη του τουρνουά από ιδιώτες χορηγούς, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα πραγματοποιούταν η διοργάνωση, μια και οικονομική κρίση "χτύπησε" και το συγκεκριμένο τουρνουά και δεν είχαμε την οικονομική βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως άλλες χρονιές.





Black Deathes - οι νικητές της κατηγορίας Μίνι Αγόρια






Los Torros  - Εύρυτος Βόλου - οι συμμετέχοντες στον τελικό της κατηγορίας Παίδων - Παμπαίδων



Είναι σίγουρο πως το τουρνουά χρόνο με το χρόνο αποκτάει αίγλη και δυναμική, ώστε σιγά - σιγά να γίνει θεσμός όχι μόνο για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής της Αγριάς, αλλά να γίνει μια διοργάνωση με πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα. Η Αγριά και ο Βόλος είναι στο κέντρο της Ελλάδας και μπορούν να φιλοξενήσουν διοργανώσεις πανελλήνιου χαρακτήρα αναδυκνείοντας την περιοχή σε πόλο αθλητικού τουρισμού. Οι διοργανωτές θα μείνουν πάντα πιστοί στις αρχές και στις αξίες μιας διοργάνωσης που πάνω από όλα θα είναι γιορτή για τον αθλητισμό και για τους συμμετέχοντες. Γι αυτό δεν θα επιτρέψουν ποτέ φαινόμενα έντονου και άκρατου ανταγωνισμού - άλλωστε αυτό οδήγησε  και στην ακύρωση της διοργάνωσης των κορασίδων - παγκορασίδων (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού).





Η ομάδα κοριτσιών της Σούρπης που συμμετείχε στο τουρνουά.




Η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Αγριάς - Κένταυρος 2008, που  διοργάνωσε για 3η χρονιά το τουρνουά, ευχαριστεί τον Δήμο Βόλου και την Δημοτική Κοινότητα Αγριάς για την τεχνική στήριξη του τουρνουά. Ευχαριστεί την διεύθυνση του ΟΣΕ Βόλου για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου του ΟΣΕ για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Ευχαριστεί την βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ   που δρόσισε τις προσπάθειες των συμμετέχοντων. Ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς - αθλοθέτες των επάθλων και των μεταλλίων στους νικητές των κατηγοριών:  τον κ. Δουλά Αντώνη, την καφετέρια Λυχνάρι στην παραλία της Αγριάς,  το ζαχαροπλαστείο του κ. Μπούκη Γιάννη  στην παραλία της Αγριάς,  το καφέ - μπαρ Da leste στην παραλία της Αγριάς, τα ανθοκήπια των Αφών Λάμπη στην Αγριά. Ευχαριστεί τους δεκάδες εθελοντές (αθλητές των τμημάτων υποδομών και της ανδρικής ομάδας) που βοήθησαν στο στήσιμο της διοργάνωσης και στην διαιτησία των αγώνων. Ευχαριστεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς και τα τμήματα υποδομών Χάντμπολ της Σούρπης με γυμναστή τον κ. Κουτμάνη Νίκο, που συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού στην διοργάνωση. Ευχαριστεί τέλος όλα τα μέσα ηλεκτρονικού τύπου και τον τοπικό τύπο που προβάλαν την διοργάνωση.





Μούτος Γιώργος: ο αγαπημένος της νεολαίας της Αγριάς, από τους κύριους διοργανωτές του τουρνουά









Αθανασαράκης Γιάννης: από τους στυλοβάτες αυτής της διοργάνωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου