Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Κατηγορία κορασίδων - παγκορασίδων (ανασκόπηση)

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα αθλητριών και κοινού, από αυτή την κατηγορία του 3ου τουρνουά Street Handball Αγριάς.  Το πρώτο γεγονός  ήταν η μικρή συμμετοχή ομάδων στο τουρνουά. Συμμετείχαν 3 ομάδες  (Crazy Girls, Colorful Angels και Σούρπη), αρνητικό ρεκόρ για την ιστορία του τουρνουά.  Το θετικό στοιχείο ήταν ότι παρακολουθήσαμε ενδιαφέροντες αγώνες και το επίπεδο των αθλητριών και των ομάδων ήταν σαφώς υψηλότερο από άλλες χρονιές.


                                   Τα χαμόγελα των κοριτσιών, μακάρι να κυριαρχούσαν σε όλο το τουρνουά.



Το αρνητικό στοιχείο ήταν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία «αγωνιστικά» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς με απόφαση της διοργανωτικής επιτροπής ο τελικός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και δεν υπήρξε τελική κατάταξη των ομάδων. Οι διοργανωτές αυτού του τουρνουά εδώ και 3 χρόνια, επιδιώκουν μέσα από αυτό να προάγουν το άθλημα της χειροσφαίρισης στο ευρύ κοινό της περιοχής, να δώσουν στους συμμετέχοντες την χαρά του αθλητισμού και να αναπτύξουν την ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών που συμμετέχουν σε αυτό. Φαινόμενα όμως ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων, επηρεασμένα κυρίως από εξωγενείς  παράγοντες, δεν έχουν θέση στην ιδεολογία αυτού του τουρνουά. Γι αυτό ποτέ δεν θα επιτρέψουμε οι αγώνες του τουρνουά να γίνουν «ρωμαϊκή αρένα» προς τέρψιν του κοινού.  




 
                           Το θέαμα και το σασπένς κυριάρχησαν και στους αγώνες των κοριτσιών



 
Αγωνιστικά η κατηγορία ξεκίνησε με τον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Crazy Girls και Colorful Angels την πρώτη ημέρα του τουρνουά.  Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Αδάμου (σημείωσε 10 τέρματα) και έτσι η ομάδας της (Colorful Angels) πέτυχε μια εύκολη νίκη με σκορ 11 – 4, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλη ομάδα από την αρχή του παιχνιδιού. Γεγονός όμως ήταν πως το παιχνίδι είχε πολλές ενδιαφέρουσες φάσεις και οι δύο ομάδες κέρδισαν το χειροκρότημα της εξέδρας.






                             Από την παρουσίαση των ομάδων Crazy Girls - Colorful Angels






                                        Η κοινή φωτογράφιση των ομάδων μετά τον αγώνα.



Ο πρώτος επίσημος αγώνας της κατηγορίας έγινε της 2η ημέρα του τουρνουά μεταξύ των δύο προαναφερόμενων ομάδων. Τα κορίτσια των Crazy Girls μπήκαν πιο αποφασισμένα σε αυτό το παιχνίδι επιχειρώντας καλή και αποτελεσματική άμυνα επί της Αδάμου. Έτσι είχαμε ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι που πήγε γκολ – γκολ από την αρχή μέχρι το τέλος του.  

Λογικό ήταν πως όλα θα κρινόταν στο τελευταίο λεπτό. Στην προτελευταία  επίθεση του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο με 7 – 7 , την κατοχή της μπάλας είχε η ομάδα των Colorful Angels. Στην επίθεση αυτή και 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Αδάμου με εντυπωσιακό τέρμα δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της με 8 - 7. Στην επόμενη επίθεση τα κορίτσια των Crazy Girls παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με σύσσωμη την ομάδα (και την τερματοφύλακα) να βρίσκεται στην επίθεση. Στην προσπάθεια για σουτ και ενώ είναι σε θέση βολής για τέρμα η Βλάχου, δέχεται το σκληρό φάουλ από τις αντιπάλους της με αποτέλεσμα οι διαιτητές να σημειώσουν σωστά πέναλτι (μια φάση για την οποία διαμαρτυρηθήκαν έντονα οι παίκτριες των Colorful  Angels). Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει η τερματοφύλακας Κυριάκου για να πετύχει το γκολ (το οποίο μετράει για 2) και να δώσει το προβάδισμα με 9 – 8 στην ομάδα της. Στο τελευταίο σουτ που επιχείρησε η Αδάμου στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι και θα καταλήξει άουτ. Το σκορ παρέμεινε τελικό 9 – 8 για την ομάδα των Crazy Girls. Το τι ακολούθησε όμως μετά την λήξη του παιχνιδιού ήταν αυτό που προβλημάτισε τους διοργανωτές, Η άρνηση των κοριτσιών να δώσουν τα χέρια μεταξύ τους και η άρνησή τους να προσέλθουν στην καθιερωμένη κοινή φωτογράφιση των ομάδων μετά τον αγώνα.  Μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι δύο ομάδες (που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούταν από συμπαίκτριες στην ομάδα του Κενταύρου Αγριάς) φωτογραφηθήκαν από κοινού.




                 Από τον αμφίρροπο και συναρπαστικό αγώνα Crazy Girls - Colorful Angels.



Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε την επόμενη ημέρα με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Colorful Angels και Σούρπης.  Ήταν ένας αγώνας που, από την αρχή του, η ομάδα των Colorful Angels μπήκε αποφασιστικά παίρνοντας την πρωτοπορία του σκορ, την οποία και κράτησε καθαρά μέχρι το τέλος, με τελικό σκορ 11 – 7 υπέρ τους.  

                                                     Τα κορίτσια της Σούρπης


Ο επόμενος αγώνας της προκριματικής φάσης ήταν ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Crazy Girls και Σούρπης. Τα κορίτσια των Crazy Girls μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι παίρνοντας την πρωτοπορία στο σκορ με την διαφορά να φθάνει μέχρι και τα 3 γκολ υπέρ τους. Τα κορίτσια της Σούρπης έχοντας σε καλή ημέρα την Δημητρίου και την τερματοφύλακα Καλτσά, κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να προηγηθούν και στο σκορ, στα τελευταία λεπτά. Στην τελευταία και καθοριστική επίθεση της Σούρπης και ενώ το παιχνίδι ήταν ισόπαλο με ένα ωραίο γκολ της Ροδίτη στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Σούρπη κέρδισε τελικά το παιχνίδι με σκορ 11 – 10.




                                    Η κλήρωση πριν τον αγώνα Crazy Girls - Σούρπη







                   Από την παρουσίαση των ομάδων στον αγώνα Crazy Girls - Σούρπη.




Κατόπιν της ολοκλήρωσης της προκριματικής φάσης οι τρεις ομάδες βρέθηκαν ισόβαθμες έχοντας από μία νίκη, στην διαφορά όμως των γκολ η ομάδα των Colorful Angels ήταν πρώτη με 19 – 16 τέρματα, η ομάδα Crazy Girls δεύτερη με 19 – 19 τέρματα και η ομάδα της Σούρπης 3η με 18 – 21 τέρματα.  Έτσι στον τελικό του τουρνουά έπρεπε να αγωνισθούν οι ομάδες Colorful Angels  και Crazy Girls.
Δυστυχώς όμως η ευγενής άμιλλα και το fair play μεταξύ των αθλητριών των δύο ομάδων, αντικαταστάθηκε από τον άκρατο ανταγωνισμό μεταξύ τους  (είχαμε το λυπηρό φαινόμενο ενώ και οι δύο ομάδες ζήτησαν αρχικά αναβολή του τελικού για την Κυριακή λόγο κούρασης, στην συνέχεια και μετά από λίγα λεπτά, μερίδα αθλητριών της μίας ομάδας  να απαιτεί να γίνει ο τελικός το Σάββατο, γιατί την Κυριακή δεν θα μπορούσαν). Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να γίνει ο τελικός το Σάββατο όπως όριζε το πρόγραμμα άλλα βρέθηκε μπροστά σε μια ασυνεννοησία των παικτριών των δύο  ομάδων και στην άρνηση ορισμένων να συμμετέχουν στον αγώνα. Μπροστά στην τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργούταν μεταξύ των δύο ομάδων (που θύμιζε έντονα το τεταμένο κλίμα του αγώνα της προηγούμενης ημέρας), η οργανωτική επιτροπή προχώρησε στην ακύρωση της κατηγορίας στην συγκριμένη διοργάνωση και δεν ανακήρυξε νικήτρια ομάδα στην κατηγορία.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι λειτουργήσαμε με πνεύμα δικαίου και ότι οι νεαρές αθλήτριες πρέπει πάνω από όλα να μάθουν, πως εκτός από κύπελλα και μετάλλια, υπάρχει και  ο αθλητισμός που είναι μια ιδεολογία που ενώνει τους ανθρώπους, μέσα από το παιχνίδι και δεν τους χωρίζει.




                                                            Η χαρά του αθλητισμού!





Στον αγωνιστικό τομέα οι σκόρερ της συγκεκριμένης κατηγορίας του τουρνουά ήταν:
 
Αδάμου Ελευθερία, Δημητρίου Δήμητρα                                          (12 τέρματα)
 
Μουσούλη Ιωάννα                                                                              (6 τέρματα)
 
Γαρυφάλλου Κατερίνα, Ράϊου Ζωή                                                   (5 τέρματα)
 
Βλάχου Μαρία, Κυριάκου Σταυρούλα, Ντόκου Κατερίνα               (4 τέρματα)
 
Καναβού Γλυκερία                                                                            (2 τέρματα)
 
Ροδίτη Στέλλα, Γκρέτα Λίλα                                                                 (1 τέρμα)





                  Αδάμου Ελευθερία: η πρώτη σκόρερ της κατηγορίας μαζί με την Δημητρίου




Η ελπίδα όλων είναι η αγωνιστική βελτίωση όλων των κοριτσιών που είδαμε στο τουρνουά να συνεχιστεί και να έχει και την ανάλογη αύξηση της συμμετοχής κοριτσιών στο επόμενο τουρνουά  Street Handball Αγριάς.





                  Κυριάκου Σταυρούλα: η καλύτερη τερματοφύλακας της κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου