Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ότι το φετινό σχολικό πρωτάθλημα Χάντμπολ Λυκείων της Μαγνησίας, που για πρώτη φορά φέτος διεξάγεται με 6 σχολικές ομάδες στα χρονικά, αποτελεί δείγμα γραφής πως το άθλημα της Χειροσφαίρισης έχει σημειώσει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην Μαγνησία, χάρη στις  προσπάθειες άοκνων εργατών του αθλήματος. Είχαμε τονίσει πως αυτή η ελπίδα πρέπει να αποτελέσει τον προπομπό νέων χαρμόσυνων επιτυχιών για το άθλημα σττην περιοχή.



Δυστυχώς όμως από την προκριματική φάση των αγώνων, γίναμε μάρτυρες μιας κακοποίησης κάθε έννοιας δικαίου στους αγώνες του συγκεκριμένου σχολικού πρωταθλήματος. Είδαμε τους αγώνες να τους σφυρίζουν σαν διαιτητές άνθρωποι - παράγοντες ενός συγκεκριμένου σωματείου, οι οποίοι εκτός από το ότι δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να σφυρίξουν αγώνες, στους οποίους στην μια ομάδα συμμετέχουν παίκτες που οι ίδιοι προπονούν, δεν έχουν και το τυπικό δικαίωμα να σφυρίξουν αγώνες σχολικών πρωταθλημάτων, καθώς ούτε διαιτητές Χειροσφαίρισης είναι, ούτε διορισμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο Χάντμπολ, ούτε καν διορισμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής, οποιασδήποτε ειδικότητας. Μόνο ο ένας εξ'  αυτών o κ. Ζαφείρης είναι μη διορισμένος καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο Χάντμπολ, ο οποίος θα μπορούσε να σφυρίξει σαν διαιτητής στους μαθητικούς αγώνες, εφόσον δεν υπήρχαν οι προηγούμενες τρεις κατηγορίες για διαιτητές, και ο άλλος παλιός παίκτης του Χάντμπολ, ιδιωτικός υπάλληλος, που ενίοτε κάνει και τον προπονητή στο Χάντμπολ (συνεπώς δεν έχει κανένα τυπικό δικαίωμα για να σφυρίζει σχολικούς μαθητικούς αγώνες).





Δυστυχώς το είχαμε τονίσει τότε και θα το πούμε ευθαρσώς και τώρα, πως αν δεν είμασταν παρόντες στον συγκεκριμένο αγώνα της προκριματικής φάσης, και αν η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν ήταν μεγάλη, η πλάστιγα θα είχε γύρει ανάποδα, χάρη και στις αποφάσεις των διαιτητών, αλλά και στις αλχημείες της γραμματείας των αγώνων (στην οποία συμμετείχε παίκτης ομάδας Χάντμπολ της περιοχής μας που δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να είναι στην γραμματεία), που διεξήγαγε τον αγώνα χωρίς ηλεκτρονικό πίνακα για να μην βλέπουν οι παριστάμενοι το σκορ!!!



Είχαμε πιστέψει πως όλα τα παραπάνω, που γυρνούν το Χάντμπολ και τον αθλητισμό δεκάδες χρόνια πίσω, θα ήταν μια παρατυπία που με ευθύνη του γραφείου φυσικής αγωγής Μαγνησίας θα διορθωνόνταν.  Άλλωστε αυτό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε υποσχεθεί ο διευθυντής του γραφείου Φυσικής Αγωγής στον πρόεδρο της Ε.Σ.Χ.Κ.Ε. κ. Τσιβούρα, όταν ο δεύτερος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, να τον επισημάνει τα κακώς κείμενα και να τον τονίσει πως για το καλό του αθλήματος αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν. 



Σήμερα το πρωί στις 11.00, ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή του τελικού της διοργάνωσης, ανάμεσα πράγματι σε δύο ισοδύναμες και πολύ καλά τεχνικά κατερτισμένες ομάδες, όπως το είχαν αποδείξει στους μέχρι τώρα αγώνες, την ομάδα του ΓΕΛ Αγριάς και την ομάδα του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου. Προβλεπόταν ένας συναρπαστικός τελικός, που θα αποτελούσε διαφήμιση για το άθλημα. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε προβλέψει σωστά, γιατί δεν είχαμε προβλέψει την ανεκδιήγητη στάση ενός ανθρώπου που έχει την ευθύνη να προίσταται του γραφείου φυσικής αγωγής της Μαγνησίας.



Αρχικά εισερχόμενος στο κλειστό του  ΕΑΚ Βόλου απαίτησε να εκενωθεί ο χώρος από τους παρευρισκόμενους μαθητές, κατόπιν αιτήματος του ενός εκ των διαιτητών του αγώνα, του κ. Ζαφείρη Λεωνίδα. Εδώ θα κρατήσουμε μια άνω τελεία και θα επισημάνουμε, ότι μέχρι τώρα οι φετινοί σχολικοί αγώνες του τουρνουά του Χάντμπολ στη Μαγνησία, διεξήχθησαν κανονικά παρουσία και φιλάθλων - μαθητών, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, μάλιστα ήταν η καλύτερη διαφήμιση του αθλήματος. Στην προκύρηξη των σχολικών πρωταθλημάτων της φετινής περιόδου, τις οποίες βρήκαμε ανερτημένες σε ιστότοπους των γραφείων δευτεροβάθμιας ανά την Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής. Να σημειώσουμε βέβαια πως την σχετική προκύρηξη δεν βρήκαμε ανερτημένη στον ιστότοπο του γραφείου φυσικής αγωγής Μαγνησίας, γιατί ο συγκεκριμένος έχει μείνει ακόμα στο ότι οι Μεσογειακοί αγώνες του 2013 θα διεξαχθούν στον Βόλο και στην Λάρισσα...

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η προκύρηξη του γραφείου φυσικής Αγωγής Αχαίας αναφέρει σχετικά:

     " Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται:
·   Η παρακολούθηση την αγώνων από τους μαθητές των σχολείων.
Επιτρέπεται η οργανωμένη - συνοδεία καθηγητών - παρακολούθηση των αγώνων, από μαθητές, ύστερα από συνεννόηση του Διευθυντή του σχολείου, με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Αχαΐας."

Ενώ η πιο αυστηρή εκδοχή, της προκύρηξης του γραφείου φυσικής αγωγής Α΄ Αθήνας, αναφέρει:

Α. " Δεν επιτρέπεται η προσέλευση μαθητών – φιλάθλων εντός και εκτός των αθλητικών χώρων  όπου διεξάγονται σχολικοί αγώνες .
Ειδικά, για την προσέλευση μαθητών – φιλάθλων εκτός των αθλητικών χώρων, την ευθύνη φέρουν ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου. 
Σε αυτή την περίπτωση, ο αγώνας θα αναβάλλεται  και, μετά από απόφαση της Ο.Ε.Σ.Α., θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση και τους Διεθνείς Κανονισμούς του αθλήματος."




Μαθητές - φίλαθλοι των δύο ομάδων.




Σωστά λοιπόν ο Διευθυντής του γραφείου φυσικής αγωγής, εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου στην αυστηρότερη εκδοχή του, απαίτησε την εκκένωση του κλειστού του ΕΑΚ Βόλου, από τους μαθητές - φιλάθλους και των δύο σχολείων, που ήταν ασυνόδευτοι. Το αμείλικτο όμως ερώτημα είναι γιατί αυτό δεν εφαρμόστηκε από την αρχή των αγώνων και εφαρμόσθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα μόνο? Και το δεύτερο αμείλικτο ερώτημα είναι, γιατί δεν το έκανε αυτό πριν οι μαθητές εισέλθουν ασυνόδευτοι στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου? Η προσπάθεια εκκένωσης του κλειστού από ασυνόδευτους μαθητές, που τους αφήσαν να μπουν μέσα, μόνο αναστάτωση σημείωσε εκείνη την ώρα, αν και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα με τον πειστικό του λόγο προς τα παιδιά ο κ. Γιάννης Αθανασαράκης, ο οποίος μετέπειτα εκδιώχθηκε και αυτός κακήν κακώς, για το ευχαριστώ !!! Αν συνεχίσετε παρακάτω θα καταλάβετε το γιατί....



Ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος, κατόπιν εντολών από τους "ανωτέρους του" προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, φυσικά ερμηνεύοντας την προκύρηξη των σχολικών πρωταθλημάτων, όπως αυτός ήθελε. Απαίτησε να φύγουν από τον χώρο των αγώνων, οι κ. Πρωτοσύγγελος Κων/νος (παράγοντας επί χρόνια στο άθλημα της Χειροσφαίρισης), ο κ. Σκανδάλης Βασίλης (προπονητής χειροσφαίρισης, με δόξες και περγαμηνές για το άθλημα) και ο κ. Αθανασαράκης Γιάννης (εργάτης του αθλήματος της Χειροσφαίρισης επί χρόνια στην Μαγνησία). Όταν οι συγκεκριμένοι του επισημάναν ότι παρερμηνεύει τις διατάξεις, οι οποίες αναφέρονται σε μαθητές - φιλάθλους ασυνόδευτους, ο κύριος απείλησε με την μη διεξαγωγή του αγώνα. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι απεχωρήσαν βαθύτατα προσβεβλημένοι από την συμπεριφορά του εν λόγο κυρίου, για το καλό του αθλητισμού, αν και του επισημάναν πως με τις νουθεσίες του οδηγούμαστε σε έναν αγώνα, που από την έναρξή του έχει χάσει την έννοια της ευγενούς άμιλλας για τους μαθητές - αθλητές.




Μαθητές - φίλαθλοι και των δύο ομάδων, έξω από το κλειστό του ΕΑΚ Βόλου.



Δυστυχώς τα ευτράπελα δεν σταματούν εδώ. Ενώ ο αγώνας ξεκινάει με τους μαθητές και τους τρεις ανθρώπους του αθλήματους "εκδιωγμένους" από τον αγωνιστικό χώρο, την εμφάνιση του κάνει στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Παπαδόπουλος Θεόδωρας (προπονητής της ομάδας του Ευρύτου Βόλου - ο άνθρωπος που κακώς διαιτήτευσε τον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης). Προσπαθεί να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και βρίσκει τις πόρτες κλειστές με τους μαθητές από έξω να περιμένουν.

"Είσοδος στο γήπεδο με τον κωδικό Μαρία"
 Τηλεφωνεί αρχικά σε κάποιον (προφανώς τον κύριο Ζαφείρη) και παίρνει την απάντηση να μην εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πτοείται όμως, τηλεφωνεί στην συνέχεια σε κάποια Μαρία (προφανώς από το γραφείο φυσικής Μαγνησίας, που είναι εντός του αγωνιστικού χώρου). Η συγκεκριμένη κυρία γίνεται η "κερκόπορτα" για να ανοίξει η πόρτα και να εισέλθει ο κύριος στον αγωνιστικό χώρο. Όταν το αντιλαμβάνονται αυτό οι λοιποί κύριοι, οι οποίοι έχουν εκδιωχθεί από τον αγωνιστικό χώρο, αρχίζουν να διαμαρτύρονται εντόνως, αλλά κανείς δεν τους ακούει.  Στην συνέχεια θα αντιληφθεί την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, ο ένας εκ των διαιτητών ο κ. Τσιάνος (ο κ. Ζαφείρης που να το πάρει είδηση) και θα απαιτήσει να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, γιατί δεν μπορεί να ύπαρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Ο εν λόγο κύριος θα "απομακρυνθεί" - μένοντας "κρυμμένος" στα αποδυτήρια του κλειστού του ΕΑΚ Βόλου. 




Κάποια στιγμή η πόρτα ανοίγει κάτω από την πίεση των μαθητών που είναι από έξω. Στον κλειστό του ΕΑΚ εισέρχεται και ο κ. Πρωτοσύγγελος, οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Διευθυντή του Γραφείου φυσικής αγωγής, γιατί ενώ  αυτός και οι άλλοι κύριοι είναι "πεταμένοι" έξω, ο κ. Παπαδόπουλος είναι εντός του αγωνιστικού χώρου? Θα πάρει την ψευδή απάντηση, ότι αυτός τον εκδίωξε και γι αυτό πρέπει να φύγουν και οι αυτοί, αλλιώς θα διακόψει τον αγώνα. Κάτι που κάνει, ενώ την ίδια στιγμή, σαν "από μηχανής θεός", εμφανίζεται και ο κ. Παπαδόπουλος, μέσα από τα αποδυτήρια του κλειστού του ΕΑΚ Βόλου.



Το τι ακολούθησε ο καθένας μπορεί να το φανταστεί. Το πιο ακραίο όμως είναι ότι ο παίκτης Δ. Η. του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, επιτέθηκε φραστικά στον έναν εκ των διαιτητών του αγώνα κ. Τσιάνο Δημήτρη. Ο κ. Τσιάνος - διαιτητής αγώνων χειροσφαίρισης, έγραψε στο φύλλο αγώνας, ότι εκτός ότι ο αγώνας διεκόπει λόγο της εισβολής φιλάθλων, ότι και ο παραπάνω παίκτης τον εξύβρισε με ακατανόμαστες φράσεις. Βέβαια εδώ είναι και το πιο επιλήψημο της υπόθεσης, ο κύριος αυτός που παριστάνει τον διευθυντή, ποτέ δεν παρέδωσε αντίγραφο το φύλλο αγώνος στους διαιτητές και στην γραμματεία των αγώνων, τα κράτησε όλα για τον εαυτό του ώς όφειλε σαν καλός "μάγειρας". Και όταν ακόμα ο κ. Τσιάνος τον επισήμανε ότι πρέπει να του δώσει αντίγραφα του φύλλου αγώνος, τον απείλησε φραστικά ...να κοιτάει τη δουλειά του και να μην ανακατεύεται.



ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, "ΠΕΤΑΕΙ" ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΓΡΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ!!!


Αν υπάρχουν ανώτεροι που ελέγχουν αυτόν τον άνθρωπο, γιατί σήμερα εμφανίστηκε ώς "ο νέος βασιλιάς ήλιος" που αποφασίζει και διατάζει. Τι άλλο πρέπει να κάνει αυτός ο κύριος, που υποτίθεται ότι υπηρετεί την παιδεία και τον αθλητισμό, για να ξηλωθεί από την θέση του, που είναι ανίκανος να κατέχει????





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου