Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ.

Για τα όσα συνέβησαν σήμερα στον τελικό αγώνα Χάντμπολ των Λυκείων της Μαγνησίας, έκανε πριν από λίγο δηλώσεις στο ενημερωτικό μας portal, ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομών του Κενταύρου Αγριάς, κύριος Πρωτοσύγγελος Κων/νος.

Ο κύριος Πρωτοσύγγελος δηλώνει:

 "Θέλω καταρχάς να δηλώσω την αλήθεια των όσων αναφέρονται στην προηγούμενη ανακοίνωση σας, από το ενημερωτικό σας portal, για τα όσα θλιβερά σήμερα πραγματοποιήθηκαν στον τελικό αγώνα Χάντμπολ των Λυκείων της Μαγνησίας, πολλά από τα οποία ο ίδιος σας κατήγγειλα, καθώς τα βίωσα με τον χειρότερο τρόπο. 









Από την αρχή της ίδρυσης του συλλόγου μας, στόχος ήταν η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του συναρπαστικού αθλήματος του Χάντμπολ στην περιοχή της Μαγνησίας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αν δεν φροντίσουμε να κάνουμε γνωστό το άθλημα στην τοπική κοινωνία. Γι αυτό από την αρχή της ύπαρξης μας φροντίσαμε και φροντίζουμε για την δημιουργία τμημάτων υποδομών του Χάντμπολ, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Παράλληλα φροντίζουμε για την διάδοση του αθλήματος σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας, με την διοργάνωση αρκετών τουρνουά, που φέρνουν τα παιδιά κοντά στο άθλημα, και στην ευγενή άμμιλα του αθλητισμού. Πάντα στηρίξαμε και θα στηρίζουμε έμπρακτα προσπάθειες ανάπτυξης του αθλήματος σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας, όπως αυτή η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Σούρπη, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήσαμε τουρνουά Street Handball στα Λεχώνια, με την συμμετοχή 80 και πλέον παιδιών. Όλα αυτά γίνονται γιατί πολύ απλά πιστεύουμε πως η ανάπτυξη ενός αθλήματος σε μια περιοχή δεν γίνεται από έναν φορέα και έναν σύλλογο μόνο, αλλά από την ύπαρξη πολλών συλλόγων που υγιώς και δημιουργικά ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλον. 








Σήμερα που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το άθλημα της Χειροσφαίρισης, πλήτεται σε μεγάλο βαθμό από την κρίση (οικονομική και αξιών) που επιδρά στην χώρα μας, είναι επιβεβλημένο το άνοιγμα του αθλήματος και του υγειούς αθλητισμού στην τοπική κοινωνία. Δυστυχώς τα όσα εγώ και οι συνάδελφοι του αθλήματος βιώσαμε σήμερα στον τελικό αγώνα Χάντμπολ των Λυκείων της Μαγνησίας, γυρνάνε το άθλημα πίσω πολλά χρόνια, σε μια εποχή που το άθλημα ήταν για λίγους εδώ στη Μαγνησία. Με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών δεν γίνεται ούτε ανάπτυξη του αθλητισμού ούτε των αξιών του. Αν κάποιοι φοβούνται την τυφλή βία και πέρνουν τέτοιες αποτρεπτικές αποφάσεις, ας έρθουν να δουν πως διοργανώνουμε εμείς εδώ και τόσα χρόνια τα τουρνουά μας,  με την συμμετοχή αρκετών αθλητών και φιλάθλων και δεν ανοίγει ρουθούνι.









Όσον αφορά την πόρτα εξόδου, που εγώ και οι συναδελφοί μου είδαμε σήμερα από το κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, από έναν ανεκδιήγητο κύριο που θέλει να ερμηνεύει τις διατάξεις όπως αυτός νομίζει και να τις βαφτίζει και "σωστές", έχω να δηλώσω τα εξής: Για μένα απότελεί κάτι πρωτόγνωρο για τα 42 μου χρόνια, οπού από μικρό παιδάκι γαλουχήθηκα με τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Θα το δεχθώ όμως, ίσως γιατί σαν παράγοντας του αθλήματος, μπορεί να αποτελώ το "κόκκινο" πανί για κάποιους. Δεν θα δεχθώ όμως το ίδιο για τους Βασίλη Σκανδάλη και Γιάννη Αθανασαράκη, δύο υπηρέτες του αθλήματος εδώ και χρόνια. Ο Βασίλης Σκανδάλης για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας με πολλές περγαμηνές, και με πάρα πολλούς έλληνες αθλητές που πέρασαν από τα χέρια, σήμερα να τιμούν το άθλημα σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Και κατά μία διαβολική σύμπτωση, κύριε διευθυντά του γραφείου φυσικής αγωγής Μαγνησίας, έχει στο βιογραφικό του ως προπονητής την κατάκτηση της 3ης θέσης (της καλύτερης που έχει κατακτήσει ποτέ σχολική ομάδα) σε παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Χάντμπολ με το Λύκειο της Καλαμαριάς. Όσο  για το Γιάννη Αθανασαράκη, την σεβάσμια αυτή μορφή του αθλήματος στην περιοχή μας, η συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλήματος του Χάντμπολ στα μικρά παιδιά, είναι γνωστή σε όλους μας εδώ στη Μαγνησία. Και επειδή κύριε ανεκδιήγητε διευθυντά του γραφείου φυσικής αγωγής Μαγνησίας, δεν έχετε ακόμα αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσετε μια συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους μέχρι τώρα, το κάνω εγώ εκ μέρους σας. 









Και κάτι τελευταίο, επείδη γνωρίζω ότι ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος επικαλείται την δικιά μου "εισβολή", στον κλειστό του ΕΑΚ Βόλου , για την διακοπή του αγώνα που μετά επέβαλε, έχω να δηλώσω τα εξής: Στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου εισήλθα μαζί με τον Γιώργο Βαλκαμελή και ενώ διεξάγοταν ο αγώνας, όταν η πόρτα άνοιξε κάτω από την πίεση των μαθητών που ήταν έξω από το κλειστό, οι οποίοι ήταν μαθητές - φίλαθλοι και των δύο σχολείων. Εισήλθα λοιπόν για να ζητήσω για άλλη μια φορά τον λόγο από τον συγκεκριμένο κύριο, που ενώ "πέταξε" εμάς έξω από το γήπεδο, έπετρεψε με την ανοχή του την είσοδο ενός άλλου ανθρώπου από τις παράπλευρες πόρτες του κλειστού του ΕΑΚ Βόλου. Ο συγκεκριμένος κύριως με απάντησε ψευδώς πως τον συγκεκριμένο κύριο τον έβγαλε ο ίδιος έξω (ψέματα βέβαια γιατί η απομάκρυνση του συγκεκριμένου κυρίου ζητήθηκε μόνο από τον διαιτητή του αγώνα κ. Τσιάνο Δημήτρη), και πως "επειδή εγώ "εισέβαλα" τώρα στο κλειστό του ΕΑΚ, θα διακόψει τον αγώνα". Βέβαια δεν πρόλαβε ο κύριος διευθυντής να πάει στην γραμματεία του αγώνα για να τον διακόψει και ο κ. Παπαδόπουλος, ως ...από μηχανής θεός, εμφανίστηκε βγαίνωντας από τα αποδυτήρια, για να αυτοδιαψεύσει τον κύριο διευθυντή του γραφείου φυσικής αγωγής, για άλλη μια φορά. 













Δυστυχώς ο εν λόγο κύριος δεν είναι μόνο επικίνδυνος, γιατί ακόμα και αυτή την στιγμή αρνείται να δώσει αντίγραφα του φύλλου αγώνος στους διαιτητές του αγώνα και στην  γραμματεία, κάτι που κρύβει δόλο αν δεν το κάνει. Είναι και πολύ "κοντός" για να φέρει αυτό το αξίωμα, ως υπηρέτης του αθλητισμού και της παιδείας, αποδείχθηκε επίσης και πολύ "κοντός" στο να χειρίζεται περιπτώσεις κρίσης, που βέβαια ο ίδιος φρόντισε να πυροδοτήσει με τις ενέργειες του. Γιατί να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι της Μαγνησίας πως ασχέτως αν οι μαθητές - φίλαθλοι και των δύο σχολείων ήταν ασυνόδευτοι, κάτι που απαγορεύεται, αν γινόταν οι αγώνες με την παρουσία τους, θα είχαμε έναν αγώνα διαφήμιση για το  άθλημα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και που όλοι στο τέλος θα χειροκροτούσαν τον καλύτερο που θα κέρδιζε τον αγώνα.







Θέλω να πιστεύω πως τα όσα συνέβησαν σήμερα θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή και μια θλιβερή παρένθεση για το άθλημα, που γρήγορα θα ξεπεραστεί. Δεν μπορεί όμως οι ενέργειες του ανεκδιήγητου αυτού κυρίου, δημοσίου λειτουργού που πρέπει να υπηρετεί τον αθλητισμό και την παιδεία, να μην προκαλέσουν την παρέμβαση εισαγγελέα."|


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου