Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΑΠΟ Β ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανακοινώθηκε η προκύρηξη που καθορίζει τις λεπτομέρειες διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων της Β΄ εθνικής ανδρών και Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών στο χάντμπολ.





Όπως είναι ήδη γνωστό στη φετινή Β΄ εθνική ανδρών συμμετέχουν οι ομάδες που πέρυσι υποβιβαστήκαν από την Α2, οι ομάδες που παρέμεινεν στη Β΄ εθνική και οι ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στα τοπικά πρωταθλήματα. Στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής έχουν δηλώσει συμμετοχή 51 ομάδες οι οποίες χωρισθήκαν σε 7 ομίλους με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Ο Κένταυρος Αγριάς όπως και ο έταιρος εκπρόσωπος του Μαγνησιώτικου Χάντμπολ, ο Εύρυτος Βόλου, τοποθετηθήκαν στον 3ο όμιλο μαζί με ομάδες από την Κεντρική Ελλάδα. Συγκεκριμένα στον όμιλο αυτό συμμετέχουν οι ομάδες: Κένταυρος Αγριάς, Φθία Λαμίας, Εύρυτος Βόλου, Έσπερος Λαμίας, Μαλλιακός Στυλίδας, Αναγέννηση Λειβαδιάς και Ιωνικός Λαμίας.





Ο Κένταυρος Αγριάς έχει ένα σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης σύφωνα με το αγωνιστικό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια. Βέβαια όλα θα κριθούν στους αγωνιστικούς χώρους με την κλήρωση του πρωταθλήματος να γίνεται εντός του Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του πρωταθλήματος να ορίζεται  σύμφωνα με την προκύρηξη στις 16 Νοεμβρίου 2012.




Κένταυρος Αγριάς: πρέπει να αποδείξει στην φάση των ομίλων ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Περιφέρειας.
Ελπίζει στα δύσκολα μπαράζ ανόδου





Ο πρώτος του 3ου ομίλου θα αντιμετωπίσει σε μονούς αγώνες μπαράζ σε ουδέτερη έδρα τους αντίστοιχους πρώτους του 1ου ομίλου (συμμετέχουν ομάδες από Αττική, Πελόπόννησο και ο Γ.Σ. Χανίων), του 2ου ομίλου (συμμετέχουν ομάδες από Αττική και Πελοπόννησο) και του 7ου ομίλου (συμμετέχουν ομάδες από την Λέσβο και την Χίο).  Στο τουρνουά αυτό των 4 ομάδων οι δύο πρώτες στην κατάταξη ανεβαίνουν στην Νότιο όμιλο της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών.






Στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών συμμετέχουν οι ομάδες που υποβιβάσθηκαν πέρυσι από την Α1 εθνική κατηγορία, οι ομάδες που παρέμειναν στην Α2 και οι ομάδες που πέρυσι συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Β΄ Εθνικής. Στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας έχουν δηλώσει συμμετοχή 41 ομάδες, οι οποίες χωρίσθηκαν σε 6 ομίλους με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Ο Κένταυρος Αγριάς συμετέχει στον 5ο όμιλο μαζί με τις ομάδες: Αναγέννηση Λαμίας, Έσπερο Λαμίας, Φθία Λαμίας, Ορφέα Κατερίνης. Να σημειώσουμε ότι οι ομάδες Ορφέας Κατερίνης, Έσπερος Λαμίας και Αναγέννηση Λαμίας ξεκινούν το πρωτάθλημα με - 2 βαθμούς. Ο όμιλος γίνεται δύσκολος για την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς καθώς η ομάδα του Ορφέα Κατερίνης θεωρείται αξιόλογη και δυνατή ομάδα. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου με το πρωτάθλημα να ξεκινάει, σύμφωνα με την προκύρηξη, στις 3 Νοεμβρίου 2012.




Κένταυρος Αγριάς: συμμετέχει σε έναν πιο δύσκολο όμιλο φέτος, με την προσθήκη του Ορφέα Κατερίνης.





Ο πρώτος του 5ου ομίλου θα αγωνισθεί αρχικά σε μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα με τον πρώτο του 6ου ομίλου (συμμετέχουν ομάδες από Λέσβο και Χίο). Ο νικητής του προηγόυμενου αγώνα θα αγωνισθεί σε νέο μονό αγώνα μπαραζ σε ουδέτερη έδρα με τον πρώτο του 1ου ομίλου (συμμετέχουν ομάδες από Αθήνα, Πάτρα, Αγρίνιο, Ναύπλιο και Χανιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου