Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

Ένα πολύ σημαντικό αγώνα δίνει σήμερα η Εθνική μας ομάδα Χάντμπολ Ανδρών, η οποία στις 20.00 αντιμετωπίσει στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης στη Λάρισα, το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα της Ιταλίας για τα προκριματικά του Πανευρωπαικού πρωταθλήματος του 2016.
 
 
 
 
 
 
 
 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας αγώνας της εθνικής μας ομάδας του Χάντμπολ, φιλοξενείται στην περιοχή της Θεσσαλίας, γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα σε αρκετούς φίλους του αθλήματους αλλά και απλούς φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα.



Το διαφημιστικό spot για τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Ιταλία.




Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει μαζί με τις ομάδες της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, στον 2ο όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2016. Ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται στην επόμενη φάση. Μάλιστα ο σημερινός αγώνας είναι ο τελευταίος του ομίλου και ο καθοριστικός που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Η εθνική μας ομάδα η οποία μέχρι στιγμής έχει δώσει τρία παιχνίδια προηγείται στην βαθμολογία με 6 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας:
Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία     43 - 14  (31/10/2012)
Ιταλία - Ελλάδα                        25 - 31  (3/11/2012)
Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα     20 - 32   (7/4/2013)







Ο νικηφόρος αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την Ιταλία, τον περασμένο Νοέμβριο




Στη βαθμολογία του ομίλου προηγείται η εθνική μας ομάδα με 6 βαθμούς και ακολουθεί η Ιταλία με 4 βαθμούς. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως η εθνική μας ομάδα θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία στο σημερινό αγώνα, ενώ έχει και την πολυτέλεια να χάσει με 6 τέρματα, για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Βέβαια η εθνική μας ομάδα που προετοιμάζεται εδω και μια εβδομάδα μαζί, θέλει την νίκη μπροστά στο ελληνικό κοινό, για να ικανοποιήσει τους Έλληνες φιλάθλους.






Να σημειώσουμε ότι η εθνική μας ομάδα του Χάντμπολ ανδρών έχει στις περγαμηνές της, την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα και την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005. Από εκείνη την θρυλική ομάδα του Σέφερτ, έχουν απομείνει ακόμα και θα αγωνισθούν σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης οι: Αλβανός, Βασιλάκης, Καρυπίδης, Μπαλωμένος, Χαλκίδης.
 
 
 
 
 
 
Η εθνική ομάδα Χάντμπολ Ανδρών 6η θέση στους Ολυμπιακούς του 2004

 



Η εθνική ομάδα Χάντμπολ Ανδρών 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας (2005) 





Στην αποστολή της εθνικής ομάδας για τον σημερινό αγώνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης έχει συμπεριλάβει τους εξής:
Τσιλιμπάρη, Γουργούμη, Γεωργιάδη Γ., Παπαδόπουλο, Γεωργιάδη Δ., Καρυπίδη, Χαλκίδη, Μαραγγό, Μεγαλοοικονόμου, Παπαδιονυσίου, Ευαγγελίδη, Παλάσκα, Μπαλωμένο, Βασιλάκη, Αλβανό, Τσάτσο, Ριγανά, Τζουβάρα, Μάλλιο.
 
 
 
 

 
 
 
 
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα Χάντμπολ.
Εμείς θα είμαστε παρόντες στον αγώνα, που μεταδίδεται από τον OTE TV.


1 σχόλιο: