Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ Κ. ΕΛΛΑΔΑΣ, Ο ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ.

Τον τίτλο του πρωταθλητή Κ. Ελλάδας στην κατηγορία εφήβων κατέκτησε η ομάδα του Εύρυτου Βόλου κερδίζοντας το προοηγούμενο Σάββατο με σκορ 20 – 17 την αντίστοιχη ομάδα της Φθίας Λαμίας. Ήταν το καθοριστικό παιχνίδι που έκρινε και τον πρωταθλητή της ένωσης Κ. Ελλάδας, καθώς πριν το παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν τους ίδιους βαθμούς. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τότε οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στην έδρα τους, (ο Εύρυτος είχε κερδίσει την Φθία στις 14 Ιανουαρίου στον Βόλο, και η Φθία την ομάδα του Ευρύτου στις 22 Ιανουαρίου στην Λαμία), ενώ είχαν κερδίσει και οι δύο με σκορ 10 –0 την ομάδα του Δόλοπα Καρδίτσας, σε όλα τα μεταξύ τους παιιχνίδια, η οποία αν και είχε δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα τελικά δεν κατέβηκε στους αγωνιστικούς χώρους.


        Η ομάδα του Θεοδωρή Παπαδόπουλου ξεκίνησε από την αρχή δυνατά τον αγώνα δείχνοντας τις προθέσεις της και έτσι, με υποδειγματική άμυνα και με καλά ποσοστά στην επίθεση, έφθασε με την λήξη του ημιχρόνου να προηγείται με σκορ 12 – 5, δείχνοντας ποιος θα είναι το «αφεντικό» του παιχνιδιού. Η διαφορά που κτίστηκε στο πρώτο ημίχρονο χαλάρωσε τις προσπάθειες των παικτών του Ευρύτου στο β΄ ημίχρονο, ενώ έδωσε και την ευκαιρεία στον Παπαδόπουλο να δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Φθίας ήταν να μειώσει το σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε σε 20 – 17 για την ομάδα του Εύρυτου Βόλου με την λήξη του παιχνιδιού.


        Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους έφηβους του Ευρύτου να πανηγυρίζουν με ξέφρενους πανηγυρισμούς την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Κ. Ελλάδας. Να σημειώσουμε ότι για τους παίκτες του Θεοδωρή Παπαδόπουλου αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος, μετά τον περσινό τίτλο στην κατηγορία των παίδων.
Ο Εύρυτος αγωνίσθηκε με τους: (Ζαφείρης – Παπαδόπουλος) Κούπας, Κοζανίτης (1), Ζερβός (2), Προφαντής (1), Δάμου (4), Βατσαρέας (2), Μαλανδρίνος (3), Ευθυμίου (6), Πιπής (1), Καραόλιας.



Εφηβική ομάδα του Εύρυτου Βόλου - πρωταθλήτρια Κ. Ελλάδας 2012



        Η ομάδα του Εύρυτου Βόλου θα διεκδικήσει τώρα στην επόμενη φάση σε μονό αγώνα μπαράζ την είσοδό της στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων. Σύμφωνα με την προκύρυξη των ηλικιακών πρωταθλημάτων της ΟΧΕ μετά την  ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων των Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι της 15 Φεβρουαρίου, θα βγουν οι 24 ομάδες για την επόμενη φάση.

        Σε αυτή την φάση σύμφωνα με την προκύρηξη συμμετέχει ο Εύρυτος Βόλου(σαν πρώτη ομάδα από την Θεσσαλία της ΕΣΧΚΕ), καθώς και η ομάδα της Φθίας Λαμίας (σαν πρώτη ομάδα από την Στερεά Ελλάδα της ΕΣΧΚΕ). Θα δημιουργηθούν 12 ζευγάρια, που θα δώσουν μονούς αγώνες μπαράζ, για να βγουν οι 12 ομάδες που θα συμμετέχουν στην ημιτελική φάση.

        Σύμφωνα με την προκύρηξη ο Εύρυτος Βόλου θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας (που είναι η ομάδα του Φίλιππου Βεροίας), ενώ η ομάδα της Φθίας Λαμίας θα αντιμετωπίσει τον τριταθλητή του πρωταθλήματος Αττικής (που είναι η ομάδα του Πανιωνίου Γ.Σ.).



Εφηβική ομάδα Φίλιππου Βεροίας - περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδος στους παίδες.



        Η ομάδα του Φίλιππου Βεροίας είναι γνώριμη στην ομάδα του Εύρυτου Βόλου, καθώς την είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι στην ίδια φάση των μπαράζ. Είναι μάλιστα και η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδος στους παίδες. Στο φετινό πρωτάθλημα της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας είχε τα εξής αποτελέσματα:
Φίλιππος Βεροίας – Μίλωνα Γιαννιτσών        36 – 10
Φίλιππος Βεροίας – Ζαφειράκης Νάουσσας     10 – 0
Μίλωνας Γιαννιτσών – Φίλιππος Βεροίας        12 – 29
Ζαφειράκης Νάουσσας – Φίλιππος Βεροίας     20 - 29



Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εφηβική ομάδα του Εύρυτου Βόλου στον αγώνα μπαράζ με την ομάδα του Φίλιππου Βεροίας. Πρόκειται σαφώς για μια δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα (την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας), αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον Εύρυτο Βόλου και για το μαγνησιώτικο Χάντμπολ, πως η ομάδα της Μαγνησίας συμμετέχει για 2η συνεχόμενη φορά στην φάση των μπαράζ διεκδικόντας την είσοδο στην ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων.

Στην ημιτελική φάση, σύμφωνα με την προκύρηξη συμμετέχουν 12 ομάδες, που θα προκριθούν από τα μπαράζ, οι οποίες θα χωριστούν (μετά από κλήρωση) σε 3 ομίλους των 4 ομάδων, για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τελική φάση των Final Six (συμμετέχουν οι 2 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου