Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 29 - 27

Την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Πανευρωπαικού πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών (2016) πέτυχε η εθνική μας ομάδα, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 29 - 27 (ημίχρονο 16 - 13) του αντίστοιχου συγκροτήματος της Ιταλίας, στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισας. Η εθνική μας ομάδα με την νίκη αυτή τερμάτησε 1η στον 2ο όμιλο με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ, που θα γίνουν του χρόνου το Απρίλιο, μία εκ των Ρουμανία, Ελβετία ή Βοσνιά, για να προκριθεί στην β΄προκριματική φάση του Πανευρωπαικού πρωταθλήματος.
 
 Η εθνική αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Λάρισα, σε ένα κλειστό που για πρώτη φορά παίχτηκε αγώνας Χάντμπολ, μπροστά σε 1500 φιλάθλους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μικρά παιδιά (αθλητές των ομάδων που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που από σήμερα 16 Ιούνίου και ως και την ερχόμενη Πέμπτη διεξάγεται στην πόλη της Λάρισας). Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με πολλές θεαματικές φάσεις και γκολ.



Εθνική ομάδα Ελλάδας



Η εθνική μας ομάδα μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι και με πολλά λάθη στην επίθεση, αλλά και με "χαλαρή" αμυντική λειτουργία, βρέθηκε να χάνει με 4 - 8 στο 13ο λεπτό. Το τάιμ- άουτ που πήρε ο Κρανάκης στο σημείο εκείνο, λειτούργησε καταλυτικά και η εθνική πήρε μπροστά και με ένα 5 - 0 βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Τσιλιμπάρη, ο οποίος σταμάτησε πολλές επιθέσεις τω Ιταλών, η εθνική μας ομάδα βρέθηκε προηγούμενη στο σκορ με 16 - 13 στο ημίχρονο. Η εθνική μας διεύρυνε την διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και την έφθασε στα 8 τέρματα στο 47ο λεπτό του παιχνιδιού. Στη συνέχεια ο Κρανάκης, έκανε αρκετές  αλλαγές, δίνοντας χρόνο στους νεαρούς παίκτες της ομάδας, ενόψει των Μεσογειακών αγώνων (καθώς όλοι από αυτούς θα αγωνισθούν στη Μεσογειακή ομάδα). Έτσι η Ιταλία ροκάνισε την διαφορά, με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει με 29 - 27 για το εθνικό μας συγκρότημα.
 
 
 
 
 


 
Τα δεκάλεπτα: 4-5, 9-9, 16-13 (ημχ.), 23-17, 27-22, 29-27

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Ριγανάς 1, Μπαλωμένος 4, Τζουβάρας, Βασιλάκης 8, Ευαγγελίδης 5, Γεωργιάδης Γ., Χαλκίδης 2, Αλβανός 1, Καρυπίδης, Γεωργιάδης Δ. Παπαδόπουλος 1, Μεγαλοοικονόμου, Τζηράς 5, Παπαδιονυσίου, Μαραγκός 2.

ΙΤΑΛΙΑ (Φράνκο Τσιόντσιο): Ντι Μαρτσέλο, Βακάρο, Μαιόνε 9, Γκαέτα 1, Ρουμπίνο 1, Τζιανοκάρο 1, Καράρα 1, Βόλφι, Σαμπάολο, Ράντοβτσιτς 1, Φόβιο, Ρόκβιτς 1, Όπαλιτς, Τούρκοβιτς 2, Σκάταρ 7, Τόκιτς 3.
 
 
Η εθνική μας ομάδα είχε σε πολύ καλή μέρα τον Τσιλιμπάρη (πραγματοποίησε 16/35 επεμβάσεις), τον Βασιλάκη που ήταν το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας μας με τα 8 τέρματα που σημείωσε, ενώ ο νεαρός Τζηράς άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και ήταν το "βέλος" της ομάδας μας στους αιφνιδισμούς. Να σημειώσουμε επίσης τα πολλά λάθη της εθνικής μας ομάδας στην κυκλοφορία της μπάλας (ιδίως στο α΄ ημίχρονο). Φαίνεται ότι η κούραση των πολλών αγώνων, επηρέασε πολλούς από τους "λεγεωνάριους" και μη, της ομάδας.
 
 
 
 
 
                                                           ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 29 - 27
 
 
 
 
Να σημειώσουμε τέλος την παρουσία 50 περίπου φίλους του αθλήματος (νεαροί αθλητές, αθλήτριες, και αθλητές του Κενταύρου Αγριάς), που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού της Νεάπολης. Για τα μικρά παιδιά των τμημάτων υποδομών του συλλόγου της Αγριάς, αυτή ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

Ένα πολύ σημαντικό αγώνα δίνει σήμερα η Εθνική μας ομάδα Χάντμπολ Ανδρών, η οποία στις 20.00 αντιμετωπίσει στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης στη Λάρισα, το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα της Ιταλίας για τα προκριματικά του Πανευρωπαικού πρωταθλήματος του 2016.
 
 
 
 
 
 
 
 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας αγώνας της εθνικής μας ομάδας του Χάντμπολ, φιλοξενείται στην περιοχή της Θεσσαλίας, γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα σε αρκετούς φίλους του αθλήματους αλλά και απλούς φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα.



Το διαφημιστικό spot για τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Ιταλία.




Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει μαζί με τις ομάδες της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, στον 2ο όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2016. Ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται στην επόμενη φάση. Μάλιστα ο σημερινός αγώνας είναι ο τελευταίος του ομίλου και ο καθοριστικός που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Η εθνική μας ομάδα η οποία μέχρι στιγμής έχει δώσει τρία παιχνίδια προηγείται στην βαθμολογία με 6 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας:
Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία     43 - 14  (31/10/2012)
Ιταλία - Ελλάδα                        25 - 31  (3/11/2012)
Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα     20 - 32   (7/4/2013)







Ο νικηφόρος αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την Ιταλία, τον περασμένο Νοέμβριο




Στη βαθμολογία του ομίλου προηγείται η εθνική μας ομάδα με 6 βαθμούς και ακολουθεί η Ιταλία με 4 βαθμούς. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως η εθνική μας ομάδα θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία στο σημερινό αγώνα, ενώ έχει και την πολυτέλεια να χάσει με 6 τέρματα, για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Βέβαια η εθνική μας ομάδα που προετοιμάζεται εδω και μια εβδομάδα μαζί, θέλει την νίκη μπροστά στο ελληνικό κοινό, για να ικανοποιήσει τους Έλληνες φιλάθλους.






Να σημειώσουμε ότι η εθνική μας ομάδα του Χάντμπολ ανδρών έχει στις περγαμηνές της, την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα και την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005. Από εκείνη την θρυλική ομάδα του Σέφερτ, έχουν απομείνει ακόμα και θα αγωνισθούν σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης οι: Αλβανός, Βασιλάκης, Καρυπίδης, Μπαλωμένος, Χαλκίδης.
 
 
 
 
 
 
Η εθνική ομάδα Χάντμπολ Ανδρών 6η θέση στους Ολυμπιακούς του 2004

 



Η εθνική ομάδα Χάντμπολ Ανδρών 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας (2005) 





Στην αποστολή της εθνικής ομάδας για τον σημερινό αγώνα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης έχει συμπεριλάβει τους εξής:
Τσιλιμπάρη, Γουργούμη, Γεωργιάδη Γ., Παπαδόπουλο, Γεωργιάδη Δ., Καρυπίδη, Χαλκίδη, Μαραγγό, Μεγαλοοικονόμου, Παπαδιονυσίου, Ευαγγελίδη, Παλάσκα, Μπαλωμένο, Βασιλάκη, Αλβανό, Τσάτσο, Ριγανά, Τζουβάρα, Μάλλιο.
 
 
 
 

 
 
 
 
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα Χάντμπολ.
Εμείς θα είμαστε παρόντες στον αγώνα, που μεταδίδεται από τον OTE TV.