Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, το τουρνουά Street Handball Λεχωνίων.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λεχωνίων, το τουρνουά Street Handball που διοργάνωσε ο Κένταυρος Αγριάς. Πάνω από ογδόντα παιδιά κάθε ηλικίας συμμετείχαν και τις δύο ημέρες στο τουρνουά. Συμμετείχαν παιδιά πού ήδη ασχολούνται με την χειροσφαίριση, αλλά και πολλά παιδιά που για πρώτη φορά δοκιμάσαν την τύχη τους σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα.






Παιδικά χαμόγελα, παιδικές φωνές, γεμίσαν για 2 μέρες αυτό το Σαββατοκύριακο τον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λεχωνίων. Τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους και για ώρες Χάντμπολ, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιος κέρδισε και ποιος έχασε, σημασία είχε η διασκέδαση και το θέαμα!




                Χαρακτηριστικό του τουρνουά ήταν ότι οι ομάδες ήταν μικτές (αγόρια – κορίτσια), ενώ στο τουρνουά δεν υπήρχαν νικητές και νικημένοι, αλλά μόνο συμμετέχοντες που το διασκέδασαν με την ψυχή τους, παίζοντας πολλά παιχνίδια, πολλά από τα οποία προσέφεραν χορταστικό θέαμα, σε όλους όσους τα παρακολούθησαν. Στόχος εξάλλου του τουρνουά ήταν η γνωριμία του αθλήματος και σε παιδιά της περιοχής των Λεχωνίων. Ήδη πολλά από τα παιδιά που συμμετείχαν θα ενταχθούν στα τμήματα υποδομών Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, τόσο στην Αγριά που ήδη λειτουγούν, όσα και στα Λεχώνια, που θα δημιουργηθεί τμήμα Χειροσφαίρισης για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. 






                           Αγόρια και κορίτσια από τα Λεχώνια, που συμμετείχαν στο τουρνουά.                                                             Μαζί τους ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Κενταύρου Αγριάς, Βασίλης Σκανδάλης






                Την οργάνωση του τουρνουά επιμελήθηκαν οι προπονητές των τμημάτων Χειροσφαίρισης του Κενταύρου Αγριάς, Σκανδάλης Βασίλης και Αθανασαράκης Ιωάννης, μαζί με τον παίκτη της ανδρικής ομάδας Πανάγο Ιωάννη και τα  μέλη της διοίκησης Πρωτοσύγγελο Κων/νο και Τσιβιούρα Χρήστο. Στο τουρνουά παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Σιούρας Χάρης, όπως και τα μέλη της διοίκησης Κοντογιάννης Παναγιώτης και Νίκου Ξανθή. 






Οι μικροί λιλιπούτιοι φίλοι του Street Handball, με τον κ. Τσιβιούρα Χρήστο.





                
 Σε όλα τα παιδιά δωθήκαν αναμνηστικά διπλώματα και εκπτωτικές κάρτες για την αγορά αθλητικών ειδών από το κατάστημα N.R.G. SPORTS του κ. Κώστα Αντωνίου (Δημητριάδος 64 στον Βόλο). Σε όλα τα παιδιά, κατά την διάρεια των αγώνων προσφερθήκαν αναψυκτικά, προσφορά της βιομηχανίας αναψυκτικών Ε.Ψ.Α. Α.Ε., νερά προσφορά από την Ποτοεμπορική Βελεστίνου (κατάστημα Βόλου στην Πολυμέρη 49) και γλυκίσματα, προσφορά του Σούπερ Μάρκετ Μάνα στην Αγριά. Το Δ.Σ. της Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008, ευχαριστεί επίσης την διεύθυνση του Γυμνασίου Λεχωνίων, για την παραχώρηση του χώρου. 





Ο προαύλιος χώρος του Γυμνασίου Λεχωνίων, είχε το Σαββατοκύριακο την τιμητική του.






Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ STREET HANDBALL ΤΑ ΛΕΧΩΝΙΑ

Τρείς μέρες έμειναν για την έναρξη του πρώτου τουρνουά Street Handball στα Λεχώνια Μαγνησίας και όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα αθλητικό γεγονός που θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχών αγωνιζομένων και κόσμου, που θα το παρακολουθήσει. Ο καιρός, που τις τελευταίες μέρες είναι φθινοπωρινός και βροχερός, όλα δείχνουν πως θα είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.





Ο καιρός σύμμαχος στο τουρνουά.




Η αφίσσα του τουρνουά κοσμεί τις βιτρίνες πολλών μαγαζιών στην περιοχή ενώ δηλώσεις συμμετοχής έχουν μοιραστεί σε όλα τα σχολεία της περιοχής και το ενδιαφέρον των παιδιών είναι μεγάλο. Αναμένονται συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, τόσο από παιδιά που ήδη αθλούνται στο άθλημα της Χειροσφαίρισης, όσο και από παιδιά που θα δοκιμάσουν και θα γνωρίσουν τις δυνατότητές τους στη Χειροσφαίριση για πρώτη φορά.





Η αφίσσα του τουρνουά


Όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πολλούς αγώνες μεταξύ τους, διασκεδάζοντας με ένα ομαδικό άθλημα που είναι συναρπαστικό και προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από πολλά παιδιά, ενώ έχει φέρει και πολλές αθλητικές επιτυχίες στην περιοχή, τόσο σε επίπεδο σωματειακού, όσο και σε επίπεδο σχολικού αθλητισμού.  Στο τουρνουά αναμένεται να συμμετέχουν ομάδες τόσο από τα Λεχώνια, την Αγριά, όσο και από το  Βόλο και την Σούρπη.




Ακαδημίες Χάντμπολ της Σούρπης





Το τουρνουά θα έχει και αγώνες επίδειξης από αθλητικές αγωνιστικές ομάδες του Κενταύρου Αγριάς. Παράλληλα θα γίνουν και πολλά παιχνίδια διαγωνιστικού χαρακτήρα, όπως στόχευσης με την μπάλα σε συγκεκριμένους στόχους. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δωθούν αναμνηστικά διπλώματα καθώς και πολλά δωράκια, ενώ νερά και αναψυκτικά θα δροσίσουν τις προσπάθειες των συμμετέχοντων.





Αναμνηστικά θα δωθούν σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν.


Χορηγοί του τουρνουά είναι η βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ Α.Ε., η ποτοεμπορική Βελεστίνου και το κατάστημα αθλητικών ειδών NRG του κ. Αντωνίου Κώστα. Ενώ έπονται και άλλες χορηγίες. Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθεται το πρωί του Σαββάτου από τις 09.00 - 17.00 και το πρωί της Κυριακής από τις 09.00 - 13.00 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λεχωνίων, για να συμμετέχουν σε ένα τουρνουά, που έχει την σημαντική ιδιαοτερότητα, οι ομάδες να είναι μικτές (αγόρια και κορίτσια).






Πυρήνας 1ου Δημοτικού σχολείου Αγριάς.





Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τουρνουά Street Handball στα Λεχώνια Μαγνησίας.


Τουρνουά Street Handball θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Οκτωβρίου 2011 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου των Λεχωνίων. Το τουρνουά διοργανώνει η Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008. Είναι ένα τουρνουά που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην περιοχή των Λεχωνίων. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν παιδιά, από την περιοχή των Λεχωνίων, της Αγριάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας. 




Το ανοικτό γήπεδο Χάντμπολ, στο προαύλιο του Γυμνασίου Λεχωνίων.


                Οι ηλικιακές κατηγορίες του τουρνουά είναι τέσσερεις και είναι οι εξής:
Α. Παίδων – κορασίδων (γεννηθέντες 1996 – 1997)
Β. Παμπαίδων – παγκορασίδων (γεννηθέντες 1998 – 1999)
Γ. Μίνι αγόρια – κορίτσια (γεννηθέντες 2000 – 2001)
Δ. Κατηγορίας Προμίνι (γεννηθέντες 2002 και νεώτεροι) 




Τουρνουά Sreet Handball


                Οι κανόνες που ισχύουν για το τουρνουά είναι οι εξής:
Α. Οι ομάδες είναι των 5 ατόμων, ενώ μπορεί να υπάρχουν και 2 αναπληρωματικοί.
Β. Οι ομάδες σε όλες τις κατηγορίες μπορεί να είναι και μικτές (αγόρια και κορίτσια).
Γ. Σε κάθε ομάδα μπορεί να συμμετέχουν μέχρι 2 παιδιά που έχουν ήδη αθλητικό δελτίο σε ομάδες Χάντμπολ.
Δ. Η διάρκεια των αγώνων είναι 15 λεπτών για τις 2 πρώτες κατηγορίες, ενώ για τις κατηγορίες μίνι και προμίνι είναι 12 λεπτών. 





Οι ομάδες σε όλες τις κατηγορίες είναι μικτές (αγόρια και κορίτσια)




Σκοπός του τουρνουά είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της Χειροσφαίρισης, και η διασκέδασή τους, μέσα από τα παιχνίδια που θα παίξουν οι ομάδες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 9.00 – 17.00 το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και από τις 09.00 – 13.00 την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δωθούν αναμνηστικά διπλώματα και εκπαιδευτικά CD με αγώνες Χάντμπολ. Όσα παιδιά θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή με την ομάδα τους, μπορεί να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής καθημερινά από τις 18.00 – 20.30 , στα γραφεία του συλλλόγου της Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008, που βρίσκονται στην οδό Καραγιάννη 3 στην Αγριά. Πληροφορίες μπορούν να ρωτήσουν στα τηλέφωνα: 6947309808 (Πρωτοσύγγελος Κων/νος), 6974724618 (Σκανδάλης Βασίλης), 6945856862 (Αθανασαράκης Γιάννης). 





Τέτοιες εντυπωσιακές στιγμές προσφέρει το Street Handball!




Ήδη για την καλύτερη διοργάνωση του τουρνουά οι δύο προπονητές των τμημάτων Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, οι κ. Σκανδάλης Βασίλης και Αθανασαράκης Γιάννης, έχουν ξεκινήσει επαφές στα σχολεία της περιοχής, παραδίδοντας μαθημάτα Χάντμπολ στα παιδιά και παροτρύνοντάς τα να συμμετέχουν στο τουρνούα, για να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα της Χειροσφαίρισης μέσα από το παιχνίδι. Μέχρι τώρα έχουν επισκεφθεί τα δημοτικά σχολεία της Αγριάς και των Κ. Λεχωνίων, το Γυμνάσιο των Λεχωνίων, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο Αγριάς και το δημοτικό των Ά. Λεχωνίων. 





Η καλυτερη επιβράβευση του Τουρρνουά είναι: το χαμόγελο των παιδιών!



Κατά την διάρκεια του τουρνουά, θα γίνουν και αγώνες επίδειξης Χάντμπολ, ανδρών και μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών. Όσοι λοιπόν πιστοί προσέλθετε: για να γνωρίσουν την χαρά του αθλητισμού μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, ας κάνουν την ομάδα τους και ας δηλώσουν συμμετοχή. Αν κάποια παιδιά δέν έχουν δημιουργήσει δικές τους ομάδες, μπορούν να έρθουν οποιαδήποτε στιγμή στο τουρνουά και να συμμετέχουν σε αυτό σε ομάδες που θα δημιουργηθούν εκείνη την στιγμή. Πάνω από όλα εκείνο που μετράει σε αυτό το τουρνουά, είναι η συμμετοχή, το παιχνίδι και η διασκέδαση.



ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

     Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 οι αγώνες της ημιτελικής φάσης των σχολικών αγώνων χάντμπολ των Λυκείων της Μαγνησίας. Οι αγώνες έγιναν το πρωί της Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


ΓΕΛ Αγριάς -  7ο ΓΕΛ Βόλου   25 - 4  (12 - 3 ημίχρονο) 
Το αποτέλεσμα από μόνο του αντικατοπτρίζει την διαφορά  δυναμικότητας των δύο ομάδων. Το ΓΕΛ Αγριάς εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένο από το προηγούμενο παιχνίδι του με το 5ο ΓΕΛ Βόλου και από νωρίς έδειξε ποιος θα ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού, προηγούμενο με 4 - 0 (στο πρώτο πεντάλεπτο). Αν και ο  τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού του 7ου ΓΕΛ Βόλου, που είχε περιορισθεί σε ένα καθαρά αμυντικογενές παιχνίδι, δεν διευκόλυνε την πλήρη ανάπτυξη του παιχνιδιού των παικτών της Αγριάς, υπήρξαν στιγμές που η ομάδα του Γενικού Λυκείου Αγριάς, απέδωσε πολύ καλό χάντμπολ, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων θεατών. 




Ο Λαγδός Χρήστος, εφορμά για ένα ακόμα γκόλ.




Στο ρελαντί στην κυριολεξία, δίχως να χρειαστεί να "τρέξει" το παιχνίδι - αν και θα μπορούσε - και με πλήρη ροτέισιον των παικτών σε όλο το παιχνίδι, που όλοι απέδωσαν περίφημα, η ομάδα του Λυκείου Αγριάς επέβαλε το ρυθμό του, από την αρχή μέχρι το τέλος, και κέρδισε το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο, που έπαιξε με την "δεύτερη" επτάδα, η διαφορά διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο. Όλοι οι παίκτες του κ. Ευαγγελόπουλου τα πήγαν περίφημα, ενώ πρώτοι σκόρερ της ομάδας αναδειχθήκαν οι συνήθεις ύποπτοι Γιαννής και Λαγδός.




Η ομάδα του ΓΕΛ Αγριάς (με τα μπλε) σε αμυντική διάταξη.


3ο ΕΠΑΛ Βόλου - ΕΠΑΛ Αγριάς      22 -  6 (ημίχρονο 12 - 2)

Το σκορ και εδώ αντικατοπτρίζει την διαφορά δυναμικότητα των δύο ομάδων. Αν και το ΕΠΑΛ Αγριάς είχε αθλητές με σωματικά προσόντα, αποδείχθηκε περίτρανα πως οι ομάδες δεν γίνονται από τις καλές μονάδες και κτίζονται στην προπόνηση. Η ομάδα του ΕΠΑΛ Αγριάς, έχοντας μόνο μία προπόνηση στα ...χέρια της, δεν είχε καθόλου σωστή αμυντική διάταξη, γεγονός που εκμεταλλευτήκαν οι παίκτες του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου σε οργανωμένη επίθεση. Από την άλλη τα πολλά λάθη των παικτών του ΕΠΑΛ Αγριάς, στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και οι βιαστικές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρεία για πολλά κλεψίματα της μπάλας από τους παίκτες του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, την πραγματοποίηση αιφνιδιασμών και την επίτευξη τερμάτων. Όταν στο δεύτερο 10λέπτο του β΄ ημιχρόνου, το ΕΠΑΛ Αγριάς, ισορρόπησε το παιχνίδι, ήταν ήδη αργά. Κορυφαίοι παίκτες για το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, οι Δάμου και Μαλανδρίνος.


Έτσι οδηγούμαστε σε έναν κορυφαίο τελικό μεταξύ των ΓΕΛ Αγριάς και του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου. Σε ένα σχολικό τουρνουά Χάντμπολ, που χρόνια είχαμε να δούμε στην Μαγνησία.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ "ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ" ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι σχολικοί αγώνες Χάντμπολ ξεκίνησαν στην Μαγνησία με τον αριθμό ρεκόρ στις συμμετοχές των ομάδων.  Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε και να μην σχολιάσουμε τα "κακώς κείμενα" των αγώνων.



Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την σημερινή διαιτησία του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΓΕΛ Αγριάς και 5ο ΓΕΛ Βόλου. Δεν θα σταθούμε στα πατήματα  γραμμών της περιοχής από πάικτες του 5ου ΓΕΛ Βόλου, μπροστά στα μάτια των διαιτητών, που δεν σφυριζόταν και γινόταν και γκολ για την ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βόλου, δεν θα σταθούμε στα βήματα και στις μπασκετικές ντρίπλες των παικτών του 5ου ΓΕΛ, δεν θα σταθούμε για το φάουλ που έγινε στον αέρα και στον αιφνιδιασμό παίκτη  του ΓΕΛ Αγριάς, που έπρεπε να δωθεί στην έλαχιστη των περιπτώσεων δίλεπτη αποβολή, θα σταθούμε ότι οι διαιτητές ήταν εκπρόσωποι συγκεκριμένου σωματείου που είχαν συμφέρον να κερδίσει η μία εκ των δύο ομάδων, στην οποία έπαιζαν παίκτες του σωματείου τους. 



Ο ένας εκ των διαιτητών του αγώνα παραδίδει μάλλον σεμινάρια διαιτησίας στον πάγκο του 5ου ΓΕΛ Βόλου, στην διάρκεια του ταιμ άουτ.





Θα σταθούμε επίσης και στο γεγονός, ότι τους εν λόγο σχολικούς αγώνες τους διαιτητεύουν πρώτα διαιτητές Χειροσφαίρισης, αν δεν υπάρχουν αυτοί καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην Χειροσφαίριση και αν δεν υπάρχουν ούτε αυτοί στην τελευταία περίπτωση καθηγητές φυσικής αγωγής. Πάντως σε καμμία περίπτωση διαιτητής σχολικού αγώνα Χάντμπολ δεν μπορεί να είναι εμπειρικός προπονητής του Χάντμπολ, όπως έγινε στον συγκεκριμένο αγώνα.



Ήταν τέτοια η "τεχνική" διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων που δεν έπετρεψε τα λάθη των διαιτητών να "αλλοιώσουν" το αποτέλεσμα, σε περίπτωση όμως που θα είχαμε ισοδύναμες ομάδες, η συγκεκριμένη διαιτησία θα ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα και θα πλήγωνε το κύρος μιας διοργάνωσης, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.


Να σημειώσουμε πως η κριτική που γίνεται είναι καλοπροαίρετη για την διόρθωση της διαδικασίας του πρωταθλήματος, αλλά να είναι σίγουροι οι "φύλακες" πως στον επόμενο αγώνα θα έχουμε και "κρυφή κάμερα".

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ξεκίνησαν σήμερα με τους αγώνες της προημιτελικής φάσης, οι σχολικοί αγώνες χάντμπολ των Λυκείων στην Μαγνησία. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως φέτος, έχουμε τον πέρα από κάθε προσδοκία για τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής μας, αριθμό συμμετοχής ομάδων σε αυτό το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα συμμετέχουν 6 ομάδες - αριθμός ρεκόρ, που αποδυκνείει το πόσο καλή και ποιοτική δουλειά γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Μαγνησία στον χώρο της Χειροσφαίρισης.
Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι σχολικές ομάδες των σχολείων: 2o ΓΕΛ Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, ΓΕΛ Αγριάς και ΕΠΑΛ Αγριάς.

Σήμερα έγιναν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης, για το ποιες ομάδες θα προκριθούν στην ημιτελική φάση.



7ο ΓΕΛ Βόλου - 2ο ΓΕΛ Βόλου  10 - 0  (α.α.)

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης για τους φίλους του Χάντμπολ, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο λόγος ότι το 2ο ΓΕΛ Βόλου κατέβηκε στους αγώνες χωρίς συνοδό προπονητή, καθώς το σχολείο αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε κατάληψη. Έτσι το φύλλο αγώνας συμπληρώθηκε και το παιχνίδι κερδήθηκε "στα χαρτιά" με 10 - 0 από το 7ο ΓΕΛ Βόλου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μίνι έκπληξη του σχολικού πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Βόλου πρόβαλλε σαν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.






ΓΕλ Αγριάς  - 5ο ΓΕΛ Βόλου   17 - 13



ΓΕΛ Αγριάς - 5ο ΓΕΛ Βόλου  17 - 13 (7 - 7 ημίχρονο)

Σε ένα σχετικά καλό παιχνίδι, το Γενικό Λύκειο Αγριάς επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ με το τελικό 17 - 13, καθαρίζοντας το παιχνίδι ουσιαστικά στο 2ο ημίχρονο του παιχνιδιού. Η ομάδα της Αγριάς έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της παίρνοντας την πρωτοπορία στο σκορ. Η διαφορά δυναμικότητας των 2 ομάδων ήταν σημαντική και το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Λαγδός - ένας εκ των δεινών επιθετικά παικτών της ομάδας της Αγριάς - δεν βρισκόταν σε "κακή" μέρα και δεν υπήρχαν και τα "σφαλτοσφυρίγματα" των διαιτητών. Η ομάδα της Αγριάς είχε σε πολύ καλή μέρα τον Γιαννή, είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια.

Στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος θα αγωνισθούν στις 17 Οκτωβρίου οι εξής ομάδες:

3o ΕΠΑΛ Βόλου - ΕΠΑΛ Αγριάς
ΓΕΛ Αγριάς - 7ο ΓΕΛ Βόλου.




Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ HANDBALLISTAS ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Την εμφανισή του έκανε εδώ και μία εβδομάδα ... ένα νεό κίνημα εθελοντικής πρωτοβουλίας, στην ευρύτερη περιοχή της Αγριάς της Μαγνησίας. Πρόκειται για το κίνημα των Handballistas....




1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς




Η εθελοντική αυτή ομάδα έχει σαν στόχο την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και των προαύλιων  σχολείων της περιοχής, με την γραμμογράφηση και δημιουργία γηπέδων Χάντμπολ, εντός των συγκεκριμένων χώρων. Με κέφι και μεράκι, με την μεζούρα και το πινέλο στο χέρι, μετρούν, σημαδεύουν, χρωματίζουν και δημιουργούν υπαίθρεια γήπεδα Χάντμπολ στα προαύλια των σχολείων της περιοχής της Αγριάς.





Έτοιμο για το πρώτο τουρνουά Street Handball Λεχωνίων





Στόχος οι συγκεκριμένοι χώροι να αποκτήσουν ένα άλλο νόημα και αξία, με το να γίνουν υπαίθρια και αυτοσχέδια γήπεδα Χάντμπολ, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αθληθούν σε αυτά, γνωρίζοντας το συναρπαστικό άθλημα της Χειροσφαίρισης!




1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς





Όλες οι ενέργειες γίνοντα με την σύμφωνη γνώμη των διευθύνσεων των σχολείων. Ήδη το 1ο δημοτικό σχολείο Αγριάς και το Γυμνάσιο των Λεχωνίων έχουν αποκτήσει ένα δικό τους υπαίθρειο γήπεδο Χάντμπολ, για να μπορούν τα παιδιά των σχολείων να παίξουν Χάντμπολ. Πρωτεργάτες του κινήματος αυτού ο Θεσσαλονικιός προπονητής της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, Βασίλης Σκανδάλης και ο προπονητής των τμημάτων υποδομών του σωματείου Αθανασαράκης Γιάννης.





Διαγράμμιση με ...διαβήτη!





Στόχος του κινήματος είναι με το ίδιο κέφι και μεράκι να δημιοyργήσουν μια δεκάδα υπαίθρειων γηπέδων Χάντμπολ στις περιοχές  Αγριάς, των Λεχωνίων και του Βόλου, μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι χώροι αυτοί θα γίνουν οι αφετηρίες για την άθληση νέων φερέλπιδων Χαντμπολιστών και Χαντμπολιστριών, καθώς και για την διοργάνωση τουρνουά Street Handball!





Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων.




Οι Handballistas σας περιμένουν, όποιοι και όποιες έχετε την ...ίδια ωραία τρέλα. Δίνουμε ραντεβού κάθε Σάββατο πρωί σε ένα σχολείο της περιοχής. Τα υλικά (χρώματα, πινέλα, κ.α.) τα φέρνουμε εμείς, εσείς αρκεί να είστε εφοδιασμένοι με πολύ κέφι και μεράκι...